BIOMASUD PLUS “Konutlar İçin Akdeniz Ülkelerine Özgü Katı Biyoyakıt Pazarının Geliştirilmesi” Projesi Çalıştayı, 5 Ekim 2017’de Anadolu Hotels Downtown Söğütözü’nde düzenlendi.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Enerji Enstitüsü ve Temiz Enerji Vakfı (TEMEV) işbirliği ile 5 Ekim 2017 tarihinde, Ankara’da BIOMASUD PLUS “Konutlar İçin Akdeniz Ülkelerine Özgü Katı Biyoyakıt Pazarının Geliştirilmesi” Proje Çalıştayı düzenlendi.
Kamu kurumları, özel sektör, oda ve birlikler, dernekler, üniversiteler ve diğer pek çok kurumdan temsilcilerin katılım sağladığı Çalıştay’da, Türkiye’deki “Biyokütle Sektörünün” analizi yapılarak, Biyokütle Sektörünün sağlıklı gelişmesi için ‘pelletlerin’ etiketlenmesi ve sertifikalandırılmalarına ilişkin kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katılımlarıyla görüş alışverişinde bulunuldu.

TÜBİTAK MAM Enerji Enstitü Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Balıkçı, Temiz Enerji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M. Tülin Keskin ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM), Toprak-Su Kaynakları Araştırma Dairesi Başkanı Dr. Bülent Sönmez tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başlayan Çalıştay, “Biyokütle Kaynakları, Destekler, Mevzuat, Tedarik Zinciri, Deneyimler ve AB’de Durum Temaları” altında gerçekleştirilen sunumlar ile devam etti. Sunumlar İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, TÜBİTAK MAM Enerji Enstitü Uzman Araştırmacısı ve BIOMASUD PLUS Projesi Yürütücü Yardımcısı Mahmut Ateş, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Enerji Bitkileri Bölüm Başkanı Mustafa Acar, Bartın Üniversitesi Orman Fak., Orman Müh. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nedim Saraçoğlu, TKDK Proje Yönetimi Koordinatörü Türker Tunga Çağırıcı, TSE Kıdemli Kimyager Keziban Aydeniz ULU, OSTİM Yenilenebilir Enerji ve Temiz Teknolojiler Kümesi Başkanı Yaşar Çelik, Atıken Biyokütle Enerjisi Genel Müdürü Emre Ergun, Maxpel Pellet Genel Müdürü Güven Adıyaman ve 3AR Enerji & Kimya Genel Müdürü Dr. F. Figen Ar tarafından gerçekleştirildi.

Çalıştayın interaktif bölümünde, “Biyokütle Sektörünün Gelişmesi İçin Neler Yapılmalıdır?”, “Etiketleme ve Standardizasyon Nasıl Olmalıdır?” ve “Biyokütle Teknolojilerinin Geliştirilmesi, İmalatı ve Yaygınlaştırılmasında Nasıl Bir Yol İzlenmelidir?” sorularını tartışmak üzere tüm temsilcilerin katılımı ile grup çalışması gerçekleştirildi.
Grup çalışmasının tamamlanmasının ardından, her grup adına katılımcılar çalışmaya ait birer sunum gerçekleştirerek görüş ve düşüncelerin paylaşımını sağladı.

Çalıştay Programı için tıklayınız

Çalıştay Fotoğraf galerisi için tıklayınız

Fotoğraflar

Haberin Bağlantısı